28.03.2009

Restegarnteppe

Her er eit teppe som eg strikka for ei tid tilbake. Det må vera den enklaste måten å strikka restegarnteppe på. Ein strikkar rettstrikk heile tida. For at det skal bli frynser i eine enden på teppet, startar du litt inne på tråden, og når du har strikka tilbake, klipper du av tråden like lang som den du starta med. Dermed blir det ingen endar å festa når du er ferdig. Ideelt som tv-strikk:)

11 kommentarer:

Tovepia sa...

Så smart og så fint!!Dette var en kjempegod ide;) Hvor stort er dette og hvor mange masker la du opp? Sikkert fin som liten løper også!

Bodil sa...

Takk for koseleg kommentar. Eg har strikka det ca. på størrelse med eit pledd. Antal masker kjem an på om du strikkar det på langs eller på tvers. Eg har strikka begge delar. Går nok heilt sikkert an å strikka som løpar og. Ha ei fin helg:)

marianne sa...

Så fint teppe! Og en smart måte å lage det på:)

Muffin sa...

Så lurt dette var da! Denne ideen skal jeg lagre i bakhodet til jeg får masse restegarn.

Elin Osa Søreng sa...

Ikke bare var det lurt- men det blei kjempetøfft! God idè!!! Herlig med masse farger...

Stubbetufsa sa...

Dette var lurt! Det har jeg ikke tenkt på, men det er jo ypperlig til små restegarnsnøster. Tro hvordan det er å strikke det i ren ull og så tove det?
Du finner på noe rett som det er!

Solveig sa...

Så god ide - og deilig å slippe å feste trådene til slutt! Masse flotte farger.

totliii sa...

takk for kommentar på bloggen min Ü

og så genialt med eit teppe som ein slepp å festa trådar på!! sjølve strikkinga kan ofte gå fort, men så hamnar strikketøyet mitt i ferdig-stilling-posen (ja, eg har faktisk ein eigen pose til slikt!), og der kan det godt bli verande i vekesvis før eg er nødt til å festa nokre trådar...

Dorthe sa...

Friske, fine farger. En super måte å bli kvitt restegarn:) Ha en fin dag:)

STRIKKEMOR(O) sa...

Så artig teppe! Ein flott måte å få brukt opp restegarn på, og ingen trådar å feste er ein stor fordel! Hexagonteppet ditt ser også lovande ut!

garnlykke sa...

Hei

Takk for besøk hos meg;) så det først nå. Dette teppet var lurt, og det var boleroen også.
Jeg får komme tilbake og se mer når jeg kommer fra påskeferie.
God påske!