10.05.2009

Lappeteppe

Så var det tid for lappeteppe igjen. Fann eit gammalt mønster som eg tenkte eg ville dela med dykk. Det er i grunnen det same grunnmønster som i det forrige mønsteret eg la ut, berre at det i dette mønsteret er hekla to veiar.
Her er mønsteret:
Hekla 11 lm.
1. rad: Begynn i 4. luftmaske frå nåla, hekla ein stav i kvar av dei neste lm, tilsaman 9 st.
2. rad: 3 lm, hopp over 5 st, 1 fm mellom dei neste st, 3 lm, 1 fm i lm i begynnelsen av forrige rad.
3. rad: 3 lm, 3st om 1. lmb, 5 st om 2. lmb.
4. rad: Som 2. rad.
5. rad: 3 lm, 3 st om 1. lmb. 5 st om 2. lmb, ikkje snu men fortsett å hekla på neste side av motivet, 3 lm, 3 st om femte st. (altså den st. vi sist hekla) 4 st om dei neste lmb. ut omg.
6. rad: 3 lm, hopp over 4 st, 1 fm mellom st, 3 lm, hopp over 4 st, 1 fm mellom st, 3 lm, 1 fm om lmb i kanten, ikkje snu men fortset å hekla på neste side, 3 lm, 1 fm om lmb der 3 st vart hekla(= hjørne) 3 lm, hopp over 4 st, 1 fm mellom st, 3 lm, hopp over 3 st, 1 fm om lmb i kanten.
7. rad: 3 lm, 3 st om 1 lmb, 4 st om 2 lmb, 5 st om 3 lmb, ikkje snu men forsett å hekla, 3 lm, 3 st om 5 st(= hjørne), 4 st om kvar av dei neste 3 lmb.
8. rad: x 3 lm, hopp over 4 st, 1 fm mellom st, x. Gjenta frå x til x 2 ggr til, 3 lm, 1 fm om lmb i kanten, ikkje snu men fortsett å hekla 3 lm, 1 fm om lmb der 3 st vart hekla.(= hjørne). Gjenta frå x til x 2 ggr, 3 lm, hopp over 3 st, 1 fm om lmb i kanten.
Fortsett å hekla som på 7. og 8. rad, og for kvar rad blir det 2 lmb og 2 stavgrupper med 4 st i kvar meir på rada.
Hekle slik til det er 27. rader.
Hekle saman frå vranga slik:
x 1 fm om fm i kanten på rada og mellom st-gruppene, 3 lm, x.
Gjenta frå x til x. Hekla ein kant rundt heile teppet på same måte som rutene er hekla.
Det går jo og an å sy saman lappane for dei som synest det er best.


Eg har ikkje hekla dette lappeteppet sjølv, så her har eg hekla ein prøvelapp for å sjå korleis oppskrifta fungera. Syntest det var ein merkeleg start på teppet, så fleire gongar lurte eg på om det var feil i oppskrifta. Men det er det ikkje, så det er berre å hekla vidare så går det bra.


Her er eit anna lappeteppe som eg hakka for ei stund sidan. Det er berre å hakka så store ruter som ein vil, og så sy det saman. Hekla ein kant rundt til slutt.

8 kommentarer:

wia sa...

Takk for kommentar i bloggen min.
http://www.spinnershome.net/ Her kan du få oversikt over spinnegrupper, samt få mange nyttige tips.

Jorunn's hobby sa...

Så koselige tepper!

Sidsel sa...

Så fine tepper! Litt av et arbeide det der. Ønsker deg ei fin uke;-)

marianne sa...

Flotte tepper! Spennende med nye metoder,dette kan det nok hende jeg prøver en gang:) Takk for at du deler!

Jannicke sa...

Det virket som et spennende teppe, fint mønster. Takk for at du vil dele det med oss andre - jeg har tatt meg den frihet og lagret mønsteret.

Ønsker deg en fin uke.

Tovepia sa...

Skikkelig artig å se et annerledes teppe enn de tradisjonelle oldemorsrutene som jeg driver med nå. Hakking har jeg aldri prøvd, men lærte teknikken en gang. Må visst prøve det igjen;) Ha ei flott uke videre!

Marit sa...

Det var et flott teppe.
Blir spennende å se fortsettelsen på det du har startet på.

Solveig sa...

Stilig teppe. Lurer på om det er samme teknikken som på noen grytekluter jeg heklet tidligere i år. Det ligner iallfall.