22.05.2010

Klutar


Når det vårast er det kjekt å ta fram litt bomullsgarn igjen. Hadde tenkt å strikka klutar, men fann ut at eg ville prøva å hekla dei i staden. Hadde i tankane då eg starta at dei ikkje måtte bli for faste og tette. Dette er Tuva bomullsgarn, og når eg strikkar klutar av det, så brukar eg pinne nr. 4. Derfor fann eg fram heklenål nr. 4.


Oppskrifta vart enkel. Det er fastmasker med ei luftmaske mellom kvar fastmaske.Her er ein prøveklut som eg hekla først. Måtte testa den i bruk, og då oppdaga eg at når den vart våt, så opna alle hola seg som er mellom fastmaskene. Dermed vart kluten ekstra luftig, og tørkar litt raskare opp etter bruk.


Her er den same kluten etter at den er blitt vaska på 60 grader, og hatt seg ein tur i tørketrommelen.

Ynskjer alle ei fin pinsehelg :)

21 kommentarer:

Tovepia sa...

Godt å høre! Har selv tenkt å hekle noen;)

Ha ei flott pinsehelg og klem fra meg;)

Sylke Feldhusen sa...

Så fine kluter du har laget! Det er et veldig anvendelig mønster og gir et nokså fast "stoff", nesten som vevd. Holder på å hekle striper i samme mønsteret som du, det skal bli en ny jakke som kanskje blir ferdig en gang om leeenge.

Ellers hekler jeg akkurat nå en annen type klut, med 1 rad kryssede halvstaver og 1 rad fastmasker i bakre maskeledd. Fant oppskriften på nettet. Det gir også et interessant mønster, men kanskje litt tettere. Jeg får se hvordan det blir når kluten blir våt, er ikke ferdig.

Ha en fin pinsehelg! Klem, Sylke

Sidselsidserk sa...

Så bra at du tester ut teknikker for oss:-) Takknemlig for det og tar med meg tipset videre. Ønsker deg ei finfin pinse.

Greta sa...

Hei. Stilige klutar og takk for idene til oppskrift. Kanskje g og kan hekle klut da til ei avveksling :). Stilige farger og sånne kluter får ein ikkje nok av. I alle fall ikkje eg. Ha ei stråalndes Pinsehelg, sjølv med utsikter for dårlig ver. klem

KariL sa...

Herlige kluter. Fikk seks stykker av en venninne og jeg kan ikke tenke meg noe annet nå. Ønsker deg en riktig god pinsehelg :)

Elins Strikkeri sa...

Superfine kluter!! Er jo nesten ein fordel at dei er luftige og tørker fort, opplevde det samme med ein klut eg strikka på for tjukke pinner. Fortsatt god pinsehelg til deg:))

Tonemor sa...

Kjempe flotte kluter, de så virkelig gode og fine ut.
Trenger noen flere jeg også. Kanskje disse må prøves ut neste gang.
Fortsatt god pinse
Klem Tone

Vibekes lille ullne sa...

Takk for koselig jakkekommentar på bloggen min! :) Fine kluter du har laget, kanskje det er et passende hekleprosjekt for meg som er ganske grønn når det gjelder hekling. Har fått veldig sansen for hjemmelagde kluter i det siste! Ha en fortsatt god pinsehelg! :)

randi K design sa...

Flotte kluter, og herlige bodyer under her!

Strikkebesta sa...

Kjempefine klutar, eg burde absolutt ha utfordra deg når det gjeld hekling / strikking av gryteklutar, men det vart ikkje slik denne gongen. Håper ei av dei eg har utfordra sender utfordringa vidare til deg:) Ha ei flott maiveke!

Mr. Blue sa...

Skikkeleg fancy! Ser heilproft ut med merkelappar.

Heidi sa...

Kjempefine kluter! Har stort sett strikket kluter, men nå er en rundheklet i staver forsøkt ut. Fungerte også bra. Skal nok prøve dette mønsteret etterhvert.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så lurt med kluter som tørker rask. Tusen takk for godt tips.

Solveig sa...

Takk for en god ide. Dette ble jeg fristet til å prøve. Lurt at kluten blir litt luftig.

mimouna sa...

Så bra at du deler erfaringer! Kluter som tørker fort er jo veldig greit, da surner de ikke så lett. Må prøves! :o)

Stubbetufsa sa...

Her er fruen som går vitenskapelig til verks! Og som deler sine erfaringer med andre!
Du er grei!

Anonym sa...

Kjempe fint kluter.
Kjekt med nye typer.
Takk for at du deler.
Hilsen Wenche

Anne-Britt sa...

Så flotte klutene ble med hekling da. Kjekt når de er litt luftige synes jeg. Ellers masse flott her i bloggen din. Du er flink :)

Strikkebesta sa...

Hei, no kjem eg likevel med gryteklututfordring til deg, sidan eg hadde prestert å utfordre ei som uttrykkeleg har gitt beskjed om at bloggen hennar skal vere award- og utfordringsfri.
På bloggen Hagebø ligg der ei utfordring om å strikke eit par gryteklutar i dominostrikk og deretter lage eit blogginnlegg om gryteklutar, eventuelt legge ei ny oppskrift på gryteklutar. Målet er å få fram eit mangfald av gryteklutar i bloggverda, derfor vil ANE i som eig Hagebøbloggen at dei som tek utfordringa sender ho vidare til tre nye bloggarar.

Lykkelita sa...

Så fine kluter - takk for at du deler oppskrift:)

Kan jeg spørre hvor du har kjøpt merkelappene dine? Jeg satt på nettet her en kveld og sulle bestille noen, men det var et slikt mylder av nettbutikker som solgte navnemerker at jeg bare ga opp til slutt. Synes det var vanskelig å se resultatet av de jeg laget på nett...
Dine er så enkle og fine - ha lyst på noe liknende:)

Ha en fin kveld.
Klem fra Elisabeth

Bestemor Drillo sa...

De så da virkelig gode ut!
Dette må jeg prøve;) Ha en fin uke!! Klem!