28.11.2009

Førjulskos

I dag har eg kost meg med diverse forberedelsar til advent. Luciapyntehandkleet er kome på plass. Det kjøpte eg ferdig påteikna for nokre år sidan, og har brodert det.


Så har eg hengt opp kjøkkengardinene. Mønsteret til dei var i Familien for nokon år tilbake, men det var til ein duk. Så eg brukte motiva både til gardiner og ein liten duk.

Og her er den første julebaksten. Kjempegode kaker laga av havregryn. Så vi kan jo sei at dei i alle fall er litt sunne. Har du lyst på oppskrifta så kjem ho her:

Fine havremomser.
100 gram smør
4 dl havregryn
1,5 dl sukker
2 eggekvitar
Smelt smøret, og hell det over havregryn og sukker. Visp kvitane stive, og skjær dei i røra med ein sleikepott. Steik kakene i ca, 8-10 min. ved 175 grader.
Smelt sjokoladen i litt olje, og smør på kvar kake. Eigentleg skal det vera ein mandel til pynt på kvar kake, men av erfaring så ligg mange av dei igjen i kakeboksen, så dei kutta eg ut denne gongen.

Ønskjer alle som er innom bloggen min ei fin adventstid, og tusen takk for alle koselege kommentarar, som eg set stor pris på.

Førjulshelsing frå Bodil.

17 kommentarer:

Konstant Strikkekøe`s Hobbyblogg sa...

Hei Bodil! Takk for koselig hilsen i bloggen min! Så fine gardiner du har, ordentlig lekre. Tar med meg oppskrifta på fine havremomser, skal bli moro å prøve noe nytt til jul. Takk skal du ha!

Greta sa...

Ja det er ei flott tid vi går imøte. Du hadde noen nydelig jule gardiner og duker. Nydelig brodert. Brodering ligg desverre ikkje for meg.
Ha ei flott adventid

Anonym sa...

Hei.Så fine julegardiner og pyntehånkle du har brodert og sydd.Kjempe koselig.Tusen takk for oppskriften på havremakroner.Så så deilig ut med sjokolade oppå det har jeg ikke prøvd.Skal begynne med julebaksten i morgen.Ønsker deg en riktig fin førjul Søndag.Klem fra Bodil...Har nå hengt opp Hånklean du laget opp kjøkkenet mitt.Deilig å bruke og fine..

Solveig sa...

Så fine broderte gardiner. Havrekakene så spennende ut også, kanskje på tide å prøve noe nytt i år?

Kjersti m sa...

Nydelige broderier, spesiellt på gardinene. Og kakene ga meg vann i munnen....

Tovepia sa...

Så fine julegardiner du har!
Og takk for oppskrift på havremomser, dette er faktisk kaker jeg kunne være truendes til å bake;)
Ha ei fin tid og klem fra meg;)

Muffin sa...

Å så fine broderier, akkurat sånne som er så fine, ja aller finest. Nam nam havremomser! Må visst vente litt med julebaksten, det har lett for å bli mye svinn i boksene hvis jeg er for tidlig ute :)

Strikkebesta sa...

Du for nokre fine broderte gardiner! Kjekt å ha noko spesielt som ingen har maken til:)
Takk for at du deler oppskrift. I dag begynner eg også på dei første kakene: gammaldagse havrekjeks, men eg har bytta ut sukkeret med fruktose, for eg veit at eg ikkje klarer å halde meg unna dei:)

malla-b sa...

Nydelege gardine. Desse kakene såg kjempegode ut, dei må eg prøve.

Dorthe sa...

Unnskyld for at jeg glemte linken til kalenderskjerfet.. Nå ligger den som eget innlegg. Noen ganger går det litt for i svingene.. ha en fin dag

KariL sa...

Lekre julegardiner. Du lager mye fint. Takk for oppskriften, den skal jeg prøve. Ha en god adventstid :)

Jorunns håndarbeidshjørne sa...

Du har laga kempemange og kjempefine grytekluter. Og vottene er også fine. Takk for besøk i bloggen min. Legger ut den bloggen jeg legger inn ferdige produkter jeg.

Elins Strikkeri sa...

Så flink du er til å brodere, nydelig pyntehanklede og gardiner!! Ha ei fin adventshelg:))

cille sa...

Her var det jul ja! Så koslig! Havremomser skal jeg lage også! Ha en fin adventstid med masse kos..

malla-b sa...

Mine kaker blei litt utflytande i forhold til dine, lurer på om det er fordi eg brukar store havregryn?

Jorun sa...

Så nydelige de var, både kjøkkengardiner og pyntehåndkle!

hobbystua sa...

Hei og god kveld!Dette var søte engler du har,men gardinene dine er helskjønne. Virkelig nydelig brodering du har utført der.Kokosmomsene ser gode ut,så disse skal jeg lagre oppskriften på å ha ved senere anledning.Kan jo lage på nyåret også.
Ønsker deg en flott helg og en hærlig førjulstid:-))