10.10.2009

Hyllebærgele

Tenkte eg ville prøva å laga litt hyllebærgele før det var for seint. Lagde hylleblomstgele- og saft i sommar, og det gav meirsmak til å prøva hyllebæra og.Hyllebæra vart brukt mykje i naturmedisinen i gamle dagar, og eg ser at det er diverse hyllebærprodukt å få kjøpt som helsekost. Dei skal visst vera gode mot diverse plager, uten at eg kan så mykje om det.Eg plukka ei lita panne med klaser, og sette i gong. Brukte oppskrift på vanleg gele, men smakte den til med sitronsyre. Resultatet vart brukbart. Det vart ein mørk gele med mykje smak.


Artig at det går an å laga både hylleblomstgele av hylleblomsten, og hyllebærgele av hyllebæra. Og begge sortane kan brukast både som pålegg, eller som eit friskt tilbehør til diverse matrettar.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Så spennenes.Har aldrig vært borti og prøvd hyllebær...Ser og høres veldig godt ut.Ha en rktig fin Lørdagskveld.Klem fra Bodil

Trollkåno sa...

So flink du er, då.....veit neimen ikkje om det veks hyll her......burde vel visst det....jaja.
Ha ein god sundag!

malla-b sa...

Dette ser godt ut. Når eg var lita så kom alltid ei nabokone med tørka hylleblomster når vi var sjuk i halsen. Tene som mor mi trakte av tørka hylleblomst, lindra mykje meir enn hostesaft. Gele av hyll har eg ikkje prøvd, men det er sikkert sundt og godt.

Strikkebesta sa...

Lekker farge og god smak, i alle fall dersom geléen din smakar like godt som Gode greier sin hyllebærgelé! Dumt for meg at det må vanleg sukker til for å få geléen stiv, men slik er det, så får eg ete andre sylter i staden. God helg til deg:)

dorthe sa...

Det ser riktig lekkert ut. Ja nå er det snar slutt med slike ting. Vinteren er på vei og her sneer det litt idag... Ha en riktig fin søndag:)

Lykkelita sa...

Så spennende, det har jeg aldri smakt - langt mindre laget...
Mmm, naturen vet å gi oss gode smaker og herlige opplevelser:)
Klem fra nord

Fin i Formen - Margrethe sa...

Jeg blir så imponert! Hvordan smaker egentlig hyllebærene? Litt sure? Dette må jeg prøve en gang!

Muffin sa...

Spennende greier, tror aldri jeg har smakt hyllebær.. men jeg så en busk på Plantasjen. Vet ikke om de trives her nord?

Sidsel sa...

Hyllbærgele har jeg aldri smakt, men dette så spennede ut!

Janes hobbykrok sa...

Så flink du er! Det høres godt ut. Har aldri prøvd, jeg hadde tenkt å lage rognbærgele, men har selvfølgelig ikke kommet så langt til å få prøvd. Gratulerer med fint produkt.

Kjersti M sa...

Spennede med sylting. Hyllebær er ukjent for meg men det ser unektelig veldig godt ut. Smarte og lekre, de pulsvarmerene. Skjønte ikke av første bilde hvorfor de var så brede ;-)

gunknitter sa...

God kveld i stova :) Tusen takk for hyggelig helsing på bloggen :)

Hyllebærgele, virka spennande ! Har aldri smakt den, veit ikkje om eg har sett hyllebær heller. Ditta må eg sjekke ut :)

Bilda dine er fortreffande !! Det eine bildet minner meg om blodårar :)) he he

Lukke til med sylting, safting og geleing !

Stubbetufsa sa...

Jeg har heller ikke sett hyllebær. Men det er jo artig at jeg enda har noe til gode! Det høres ut på deg som om det er godt på brødskiva!
Klem!

Hanne sa...

Så spennende. Jeg har aldri smakt eller for den saks skyld sett hyllebær, men det er stas med ting som er hjemmelagde helt fra bunnen av. Da vet man akkurat hva det er man spiser, og slipper tilsetningsstoffer av alle slag.
Ha en super dag!

KariL sa...

Dette har jeg aldri prøvd. Noe å tenke på til neste år kanskje. Først må jeg sette meg inn i hvordan hyllebær planten ser ut. Ha en god dag.