14.08.2009

Markens grøde

Stubbetufsa har hatt 10.000 besøk på bloggen sin! Som den kreative dama ho er, så har ho i den forbindelse laga ein konkurranse. Den går ut på at vi skal leggja ut ei dessertoppskrift e. l. på bloggen vår, og den skal vera laga av markens grøde. Trykkjer du på bilete under, er det link til bloggen hennar, som er vel vert eit besøk.Mitt bidrag til konkurransen er dessertgele av hylleblomstsaft med heile blåbær. Her er oppskrifta.
0,5 l hyllblomstsaft ferdig utblanda
6 plater gelantin
heile blåbær
Legg gelantinen i kalt vatn. Varm opp safta, ta kjelen av plata og tilset gelantinen. Tilset blåbæra når geleen er kolna. Set den kaldt så den stivnar. Server den med vaniljesaus, kremfløyte eller det du måtte ønskje.
Har du ikkje hylleblomstsaft, så kan du bruka andre sortar heimelaga saft. Og blåbær kan bytast ut med andre bær som ein har.Eg har og laga ripsgele. Eg har berre lyse rips, men det blir fin farge på geleen likevel.


Her er den ferdige geleen laga av dei lyse ripsa.


Og her skal eg kosa meg med hylleblomstgele og ripsgele. Mmm.... godt!

12 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Flott oppskrift, men jeg har jo ikke hyllebærblomster... Må skrive av oppskrifta senere, får storinnrykk av gjester! To lodd til deg!

Dorthe sa...

åhhhhhh dette ser jo lekkert ut:) jeg må vist også skriv ned oppskriften.... Du er virkelig flink til å lage slikt:)

Lykkelita sa...

Så utrolig deilig det så ut. Mmm, markens grøde har mye godt å by på. Men hyllebærsaft du, det har jeg ikke hørt om. Hmm, det må jeg sjekke ut.
Ønsker deg en fin kveld:)

Lykkelita sa...

Ser jo nå at det står hylleBLOMSTsaft... Fortsatt like ukjent:)

Anonym sa...

Hei.Tusen takk for oppskriften.Den må jeg prøve senere.Det så virkelig godt ut.Fikk nå lyst på nystekt brø med sjele på.Ha en riktig fin Torsdagskveld.Bodil

Strikkebesta sa...

Kopierer og lagrar oppskrifta eg også. Ei nabojente driv eiga bedrift med produksjon av saft, gelé og bærsaus. Ho plukkar store mengder hylleblomst til produksjonen sin, og i tillegg dyrkar ho blåbær! Er det ok å vise henne oppskrifta di?
Bedrifta heiter Gode greier.

mormonsen sa...

Det ser kjempegodt ut, så den oppskrifta må jeg prøve en gang!

Margrethe sa...

Så flotte de lyse ripsene var! De så ut som flotte perler der de lå:)

Kjersti M sa...

Nam nam, dette så godt ut. Spesiellt gele'en. Har ikke hylleblomst her nord men går nok med vanlig blåbær el. solbærsaft også. Nydelige puter og duker du har laget. Skjønne med blondene på.

Turid Holm Flaa sa...

Å så godt det så ut. Ripsgele har jeg ikke smakt siden jeg var barn. Er ikke så flink til å ta vare på sånne gode bær og tradisjoner. Bra at gjør det og deler med andre. Ønsker deg ei riktig god uke. Hilsen Turid

Blogger sa...

BlueHost is definitely one of the best web-hosting provider for any hosting plans you need.

خدمات منزلية sa...

شركات تعقيم
شركات تعقيم
شركات تعقيم
شركات تعقيم
شركات تعقيم
شركات تعقيم